Kouzlo lízacích podložek

Říkáte si, co na té "malé" věci s různými motivy je? Čím je tak zajímavá? 
 
Nemusí to tak vůbec vypadat, přitom skrývá mnohem víc než se na první pohled zdá. 
 
V čem je tedy její kouzlo? 
 
Princip lízací podložky spočívá v tom, že pejsek olizuje pochoutku z povrchu podložky, tím se uvolňují endorfiny, což je hormon štěstí a ten se postará o snížení stresu, uklidnění/uvolnění psíka. 
 
Určitě jste si někdy u svého psího miláčka všimli, že se olizuje v nějaké určité situaci. Je to právě v situaci, která mu není příjemná, která pro něj může být stresová a on se olizováním uklidňuje, pomáhá sám sobě situaci zvládnout a snížit tak stres. A přesně toho využívá lízací podložka. 
 
Dále stimulací jazyka při olizování pochoutky dochází k větší tvorbě slin, což má pozitivní vliv na jazyk, zuby a dásně, ale také zlepšuje zdravé trávení. Na lízací podložku připravíte svému čtyřnohému příteli chutnou svačinku, která ho nejen zabaví, ale dokáže snížit úzkost nebo stres. Malým pejskům se na některé podložky vejde i jejich klasická krmná dávka. 
 
My páníčci můžeme při přípravě svačinky využít naší kreativitu. Vymýšlet nejen design (spíš pro naše potěšení než psíkovo :D ), ale hlavně tvořit všelijaké kombinace potravin i s potravinovými doplňky. (To už náš kámoš ocení! :D ). Samozřejmě, že vybíráme jen ty potraviny, které psi mohou. 
 
No a aby toho nebylo málo využít ji můžeme, jako klasické zpestření během dne, vzít ji můžeme i na dovolenou. Pomocníkem je při péči o srst nebo koupání. Její účinky můžou pomoci překonat bouřky nebo ohňostroje. Při učení na kenelku je skvělým parťákem při pobytu v ní. Nebo na tréninku, kdy psík čeká než na něj přijde řada. V létě lze pochoutku zamrazit a vznikne nám osvěžující svačinka, která zabaví na delší čas. 
 
Už vidíte to kouzlo? Mě se moc líbí! A jestli Vám také, neváhejte a jednu svému parťákovi dopřejte. On bude rád, to mi věřte! :) 
 
Přeji Vám mnoho zábavy a pohodových společných chvilek s Vašimi psíky!