Dopis Ježíškovi

A co by asi v takovém psím dopise Ježíškovi mimo jiné mohlo být napsáno? 

Milý ježíšku, 

byl jsem ten nejhodnější pejsek, který nikdy svou/svého paničku/páníčka nezlobil. Na slovo poslouchám, žádný neplechy nepáchám. A tak nezapomeň přinést ty nejlepší mňamky, hračky a všechno co strašně moc potřebuji. A tady ti popíšu něco spešl, co jako taky potřebuju, ale ať víš o co jde. 

  • Lízací podložka - Ta je fakt nutnost! To mě zabaví a ještě uklidní! Mám na tom napatlanou nějakou fakt dobrou mňamku a tím, že ji blížu se mi uvolňuje endorfin a ten mi snižuje stres. A ty víš, jak je důležitý být v téhle době v klidu!
  • Senzorická miska - Tohle je pro mě skvělá příležitost, jak dostat pestré jídelní menu, díky kterému si sám vyberu, v jakém pořadí, co sním. Dostává se mi možnost samostatné volby, tím se obohacuje moje duše. A jak víš, tak zdravé sebevědomí je další nutnost dnešní doby. 
  • Protihltací miska/ zpomalovací miska - Tady se přiznávám, že nedokážu krotit své nadšení z té blahodárné snídaně i večeře, takže uznej, že pro mé vlastní zdraví je tahle věcička pod stromečkem důležitá. Díky ní totiž nebudu tak hltat a své jídlo si v klidu vychutnám. 
  • Hlavolam - Těch bych potřeboval. Můj geniální mozeček potřebuje pracovat. A někdy je s tou/tím mámou/tátou taková nuda, že tohle mi zachrání den. Vyluštím si svou záhadu a můžu jít na kutě. A jak jsem spokojený! No a máma/táta taky, co si budeme. 

Doufám, že na mě nezapomeneš a přineseš mi hodně dárků. Fakt si je zasloužím! Věř mi. A taky ti za ně děkuji!

Haf, pac a slint